• Вашият свят, нашите цветове!
Социални мрежи

Ще боядисвате стени? Тези съвети ще ви помогнат да улесните работата си

Стените във Вашия дом или офис се нуждаят от обновяване, или просто се нуждаете от промяна?

Всеки, който е боядисвал, знае, че не е лесна работа.

Съвети, които ще ви помогнат при боядисването:

Не подценявайте планирането на боядисване!

Препоръчително е да разгледате цветни мостри, преди да изберете боята, от която се нуждаете.

Най-добре е да планирате боядисване през пролетта или лятото, тъй като боята изсъхва по-бързо.

Ако трябва да направите ремонт по друго време на годината, имайте предвид, че помещението трябва да е отоплено, вентилаторът също ще помогне при сушенето.

Първо, трябва да помислите добре дали е необходимо да изстържете старата боя от стените. Ако са били боядисани няколко пъти, пресният слой бързо ще се отлепи. Следователно усилията и похарчените средства ще бъдат напразни. Не забравяйте да изстържете боята със шпатула, поне на местата, където се бели или основата е по-груба.

Подготовка преди самото боядисване

Преместете мебелите, или ги поставете в центъра на стаята, така че да има достатъчно място до стените. Покрийте пода със защитен найлон.

Използвайте широка хартиена лента, за да залепите цокли, рамки на врати, ключове, контакти и т.н., за да не ги зацапате с боя.

Хартиената лента може да се използва за създаване на разнообразни шарки и форми. В случай, че таванът и стените са с различни цветове, залепете лента и към ъглите.

След това изстържете с шпатула отлепената боя от стените, запълнете тези места със фина шпакловка. Неравностите по стените също се изравняват с помощта на шпатула.

Може да грундирате стените. Задачата на грунда е да укрепи стените и да уеднакви абсорбиращата способност на основата. Трябва да се използва, след като сте отстранили неравностите по стената и сте премахнали слоевете тапети или боя от стените.

Боядисването започва от тавана

Винаги започвайте да боядисвате от тавана. Боята може да пръска по стените и да остави малки засъхнали капки върху тях.

Ако стените все още не са боядисани, тогава няма да е трудно да се отстранят тези незначителни дефекти, но ако капките останат на прясно боядисаната стена, това ще се превърне в проблем.

Боядисването на тавана определено не е толкова лесна задача, но благодарение на телескопичните дръжки работата се улеснява, а и не се изисква стълба.

Започнете да боядисвате стените първо с малък тесен валяк, който преминава през зоните около ключове, рамки на врати, рамки на прозорци и др.

За ъгли и непроходими места може да използвате четка. След това използвайте по-широк валяк по цялата повърхност на стената. Уверете се, че боята е нанесена равномерно, така че да няма бели петна.

Ако следвате тези технически съвети, стените и таванът ще бъдат боядисани перфектно.

Ако се нуждаете от предварителна консултация фирма Дикси ООД разполага с мобилна лаборатория, която ще го направи на място. Фирмата предлага изготвяне на мостри, лабораторни тестове.

Call Now Button