• Вашият свят, нашите цветове!
Социални мрежи

Професионалните системи за пръскане WAGNER

могат да се справят с всякакви материали и всякакви размери на различните обекти – просто ни кажете за вашия планиран проект и ние ще предложим подходящия продукт за работата.

Технологии на помпи WAGNER

Като водещ производител на пазара, WAGNER предлага широка гама от продукти, оборудвани с различни технологии. От здрави бутални помпи до мембранни помпи с ниска поддръжка, устройства с ниско налягане за входно ниво (HVLP / XVLP) и спирални помпи за полагане на мазилка.

В зависимост от материала и областта на приложение има различни методи на пръскане. Материалът се пресова през дюзата при високо или ниско налягане, той се пулверизира със или без въздушна помощ и в зависимост от вискозитета се разделя на много малки или по-големи капчици.

Свойства

Мембранни помпи

Материалът се транспортира чрез ударно движение в диафрагмата. Продуктите с тази технология са здрави и въпреки това лесни за работа на строителна площадка или работилница. Пневматичните помпи с двойна диафрагма са идеални за дървообработващи приложения и произвеждат най-високо качество на повърхността. Мембранните помпи с електрическо задвижване могат да се използват както като Airless, така и като AirCoat спрей.

Бутални помпи

Буталните помпи транспортират материала чрез ударно движение в буталото. Това създава висока ефективност на засмукване, което ги прави идеални за силно вискозни материали. Някои бутални помпи работят пневматично. Това осигурява защита срещу експлозия и ги прави подходящи за използване в работилници. Нашите хидравлични бутални помпи предлагат още по-висока производителност и могат да се експлоатират с бензин.

Двойна мембранна помпа

Материалът се транспортира чрез ударно движение на две диафрагми, работещи в противоположни посоки. Това създава много нисък импулсен поток на материала. Това също ви позволява да работите с материали, които са особено чувствителни към срязване и влага, както и с предварително смесени 2K материали. Двойните мембранни помпи на WAGNER са взривозащитени и се управляват от сгъстен въздух, което означава, че те могат да се използват в сервизи.

Спирални помпи
Спиралните помпи транспортират материала чрез екструзия. За това се използват два компонента, роторът и статорът. Роторът се върти и по този начин транспортира материала внимателно до кухините на статора. Тази технология може да се използва за транспортиране на изключително тежки материали, например за машинно нанасяне на мазилка, където материалът се транспортира по маркуча до пръскащата тръба с помощта на спирална помпа. Добавянето на сгъстен въздух към разпръскващата тръба атомизира тежкия материал и го прилага равномерно.

Турбини

Пръскането с ниско налягане (HVLP / XVLP) използва голям обем въздух и ниско въздушно налягане (до 0,7 бара). Атомизираният въздух, генериран в турбодухачката, преминава през въздушен маркуч към резервоара за боя на пистолета за пръскане, където след това натрупва налягане. Това транспортира покриващия материал по тръбата за поемане до дюзата и го пулверизира с останалия въздух.Технологията XVLP (EXtra Volume Low Pressure) се основава на технологията HVLP. Серията XVLP има по-голяма сила на пулверизиране поради 60% по-голям обем въздух в сравнение с други устройства с ниско налягане. Това разширява спектъра, за да обхване далеч по-широка гама от материали. Предимства и на двете технологии: Спрейната струя може да се приспособи към обекта и устройствата са много лесни за работа.