• Вашият свят, нашите цветове!
Социални мрежи

Пандемичните цветове на 2021г. Ярко жълто и сиво

ЦВЕTOВЕ НА ГОДИНАТА 2021г.

Тази седмица Pantone обяви, че е избрал два цвята на годината за 2021 г .: Ultimate Grey и Illuminating, комбинация от скучното, познато сиво и яркото жълто на лимоновата кора.

Това е избор за изминалата година на карантина, време, в което трябваше да се изолираме от света и да се свием в едноцветни одеяла у дома: „Това е надеждно сиво“, както Леатрис Айземан, изпълнителен директор на Pantone Color Institute , каза пред New York Times.

Сивото облачно небе, тротоарният цимент, удобното спално бельо или екраните с ниска осветеност – цветът напомня за преживявания през последната година.

Това е депресиращо обобщение: По време на девет месеца карантина със сигурност сме достигнали до „крайното сиво“, състояние на духа, като цвета на продукта. Сивотата означава неяснота и неразрешение. Нито черно, нито бяло, то не сочи към край, а само продължение на неопределен период. „Осветеният“, яркият, подчертаващо-жълт цвят, е светлината в края на тунела, слънцето, изгряващо над тъмен пейзаж, изгревът на надеждата, която идва.